Sierk Jan ter Haar wint ‘eindelijk’ de Nederlandse titel

Het werd nog even heel spannend bij de Lasers. Sierk Jan ter Haar begint de dag op de eerste plaats, Serge Kats neemt deze plek halverwege de dag over, de laatste wedstrijd wint ter Haar en stelt zo zijn titel veilig.

“Eindelijk, ik ben al zo vaak tweede geworden. Ben heel blij dat ik hem nu gewonnen heb”, zegt een blije winnaar. “Het was vandaag nog heel spannend, ik heb natuurlijk de hele tijd op Serge gelet. Na de eerste race vandaag moest ik eerste of tweede worden en Serge minimaal derde. Ik zag op een gegeven moment dat hij in de verkeerde wind lag en kon goed naar voren varen. Was trouwens wel blij dat het vandaag niet zo shifty was als de andere dagen, en wat minder wind. Ik begin best wat spierpijn te krijgen, vaar ook niet zoveel als die andere jongens.”

Kats: “Ik zag dat Sierk Jan de hele tijd op mij lette, zelf heb ik er nog over gedacht hem in de laatste race weg te varen. Maar bij de start lag hij te ver van me weg.” Oud-olympisch zeiler Kats zeilt ieder jaar het Delta Lloyd ODC, andere jaren met meer wind. “Dit weekend was echt perfect, je ziet met dit lichte weer veel van de ‘oude’ mannen ook goed meekomen. Dat is geweldig om te zien. Het is overigens wel terecht dat Sierk Jan op het podium staat, hij was echt de beste Laser zeiler dit weekend.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *