Nicholas Heiner Nederlands Kampioen Finn

Vorige week haalde Nicholas Heiner de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Hongarije. Zondag 17 september mag hij de gouden medaille ophalen op het Nederlands kampioenschap. Met 12 punten voorsprong op nummer 2, Nanno Schutrups. Makkelijk kreeg Heiner het niet in het veld.

“Er is een groot verschil tussen de internationale vloot en de nationale vloot. Vorige week merk je dat de vloot op de baan dezelfde kant opgaan, hier in Medemblik gebeurt dat niet. Iedereen vaart andere rakken, dat maakt het moeilijk tussen deze mannen. Ze hebben me alle kanten van de baan laten zien.”

“Ik merk dat we aan het einde van het seizoen zitten, zit niet meer helemaal scherp in de boot. Vrijdag heb ik zelfs even gedacht, wat doe ik hier. Maar het is goed om wel te varen en die mannen zijn echt goed, kunnen het me flink lastig maken.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *