Ongekend hoog aantal deelnemers op Delta Lloyd Open Dutch Championship

Bijna 400 boten bezetten het IJsselmeer vandaag, het Delta Lloyd Open Dutch Championship heeft een ongekend hoog deelnemersaantal. Morgen, zaterdag 17 september, komt hier ook nog de catamaran klasse F18 bij. De eerste dag verloopt zonder al te veel kleerscheuren.

De ochtend begint met een knoop of 10, later op de dag neemt deze toe tot zo’n 16 knopen met zelfs wat uitschieters naar de 20. Eigenlijk een prima eerste dag voor de deelnemers, en waar het kan zorgen de wedstrijdcomites voor extra wedstrijden.

Maxime Jonker op karakter
De talenten van het Watersportverbond varen op de eerste dag voorin het veld mee. Zo staat Yuri Hummel, in de Laser Standaard bovenaan. Maxime Jonker scoort alleen maar 1tjes, ook zij vaart mee in het talentplan van het verbond. “Ik had helemaal geen verwachtingen, heb de afgelopen anderhalve maand bijna niet getraind. Voor het Jeugd WK in Lelystad heb ik een maand in de 49erFX gevaren, dit ging met vallen en opstaan.” Letterlijk, Maxime kneust haar ribben waardoor ze een week niets kan doen. “Het gaat wel beter, alleen met hangen doet het wel echt veel pijn. Maar ik ben gewoon op karakter door gegaan en heb nu alleen maar 1tjes gevaren.”

Ook Nicholas Heiner vaart alleen maar 1tjes deze eerste dag. “Ik ben wel tevreden, alleen maar 1tjes vandaag. Hiermee ben ik dus ook de beste Heiner vandaag.” Zijn vader, Roy, doet ook mee aan dit toernooi, hij staat momenteel op een 16de plaats.

Yngling in de protestkamer
Het is bijna bijzonder te noemen, zeggen ze zelf, een aantal Ynglingzeilers zit te wachten voor de protestkamer. Jorrit Witters komt vandaag al vroeg terug in de haven wegens schade. Een aanvaring, maar heel negatief zijn ze gelukkig niet, ze verwachten de rest van het weekend wel weer het water op te kunnen. Met deze actie verdienen zij vandaag wel de pechvogel prijs van deze dag! Tom Otte staat in de Yngling op een eerste plaats met bemanning Don van Arem en Jeldau van der Werf.

Kwalificatie toernooi RS:X 8.5
Bij de RS:X 9.5 laat Kiran Badloe zich van zijn sterke kant zien. Hij start dit toernooi met drie 1tjes, voor deze klasse is dit vooral een mooi oefentoernooi. Bij de RS:X 8.5 staat er veel meer op het spel, voor hen is het een officieel kwalificatie toernooi voor het Jeugd WK. Hier staat Sil Hoekstra momenteel op een eerste plaats met drie 1tjes na drie races. Coach Dorien Hoekstra: “Dit is een officieel kwalificatiemoment voor het ISAF Jeugd WK in Auckland komende december. De nummer 1 bij de jongens van het Delta Lloyd ODC gaat hierheen. Bij de meisjes hebben we helaas maar 1 gegadigde. Dit is Aimee, zij is de enige die de goede leeftijd heeft.”

Power snack valt in de smaak
Na zo’n intensieve dag zeilen gaat wat te eten er altijd wel in, zo blijkt bij het uitdelen van de power snack. Iedere deelnemer ontvangt een kleine pasta hap inclusief wat te drinken zodra ze het water af komen. Een welkome aanvulling op het evenement. Met in de avond ook nog Burgers en Drinks die opnieuw goed ontvangen worden door zowel zeilers als crew.

Alle foto’s van vandaag zijn hier te vinden>>

1 thought on “Ongekend hoog aantal deelnemers op Delta Lloyd Open Dutch Championship

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *