Supporter Saturday tijdens Delta Lloyd ODC

Nog een ruime week, dan begint het Delta Lloyd Open Dutch Championship. Het evenement is groeiende, nog meer klassen met in totaal nog meer deelnemers. En naast fleetracen, staat ook matchracen dit jaar op het programma. Naast het zeilen wordt er op de kant ook veel georganiseerd, met het hoogtepunt op zaterdag tijdens de Supporter Saturday.

De wedstrijden beginnen vrijdagochtend rond 10.30 uur. De registratiebalie gaat donderdagavond om 18.00 uur al open. Tot 21.00 uur kunnen de vroege arriveerders zich al melden en waar mogelijk meten en wegen. Vrijdagochtend om 8.00 uur gaat de balie dan weer open. Bij de registratie ontvangen de zeilers onder andere bonnen voor de barbecue op zaterdag. Bezoekers mogen ook meedoen met deze barbecue, zij kopen de bonnen voor 15 euro.

Supporter Saturday
De barbecue, oftewel het Sailors Dinner, vindt traditioneel plaats op de zaterdagavond. Zaterdag is het sowieso een goede dag voor bezoekers om langs te komen. Er wordt nog gekeken naar mogelijkheden om dichtbij de wedstrijden te kijken. Maar er is meer te doen, zo liggen er SUPboards (Stand Up Paddling) klaar voor iedereen om eens te proberen. Peddel een rondje in de haven, of ga Medemblik even in! Denk er wel om dat je je zwemkleding meeneemt, wetsuits liggen voor je klaar. Mochten er genoeg enthousiastelingen zijn dan kan het zelfs zijn dat er een klein wedstrijdje wordt georganiseerd. Ook gaat de Moth demowedstrijden voor de haven varen zodra zij van het water zijn, dat moet een spectaculair gezicht zijn! Afsluitend aan deze dag is er een borrel en natuurlijk de barbecue.

Fotoactie
Zodra alle zeilers van het water zijn worden op vrijdag en zaterdag dagprijzen uitgereikt. Dit zijn in totaal drie prijzen in verschillende categorieen. Zo is er een prijs voor de leukste, grappigste of origineelste foto. Dit kan een foto van op het water zijn, bijvoorbeeld gemaakt door fotograaf Jasper van Staveren, of een foto van de wal tijdens de borrel in de tent bijvoorbeeld. Deel deze foto met de hashtag #DLODC16 en #Fanactie om kans te maken op die dagprijs. De andere twee categorieen voor de dagprijzen worden vrijdagochtend bekend gemaakt.

Steigerborrel en snack
Op de vrijdag en zaterdag ontvangen de zeilers bij terugkomst in de haven of op het strand een kleine snack in combinatie met een verfrissing. Een ideaal moment om even bij te praten met je medezeilers en gelijk even bij te komen van de spanning op het water. Op vrijdag is aansluitend het ‘Burgers and Drinks’ in de tent met de uitreiking van de eerste dagprijzen. Op de zaterdag is er dus de barbecue waar alle deelnemers een bon voor ontvangen. Ook hier worden de dagprijzen uitgereikt.

Prijsuitreiking
Op zondag is het tijd voor de laatste wedstrijden met aansluitend de prijsuitreiking. Eerdere jaren was er 1 grote prijsuitreiking, hierdoor moesten de zeilers die al om 13.00 uur van het water waren erg lang wachten. Dit jaar is besloten de prijsuitreiking in twee delen te doen, het eerste deel komt dan zodra de zeilers van de ochtend van het water zijn. Het tweede deel zodra de rest van de zeilers weer aan wal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *