ONK kent bijzondere dynamiek voor Yngling

De Yngling is een fanatieke maar ook gezellige klasse. Het afgelopen WK, van 15 t/m 22 juli 2016 in Oostenrijk, heeft Nederland dan ook goed gescoord. De klasse bestaat voor een groot deel uit studenten en jong volwassene aangezien de stichting BMW Nationaal Jeugdzeilplan de mogelijkheid biedt voor teams van deze doelgroep om een Yngling te leasen. Dit kan voor een naseizoen, een, twee of drie jaar.

WK Yngling 2016
Het WK Yngling werd dit jaar georganiseerd door UYC Wolfgangsee. Met 7 deelnemende landen een totaal van 59 ynglings, 12 teams uit Nederland en 10 races maakten het een uitdagend en zeer leuk evenement. De eerste race dag was helaas de wind te onstabiel om te varen maar de volgende dagen maakten een hoop goed.WK Yngling

Met maar liefst 7 Nederlandse teams in de top tien waaronder een 2e plek van de NED 365, Gert Roukema en een 3e plek van de NED 335, Kaj Moorman. Waarbij de mannen van de 335 het ook nog voor elkaar kregen om Jeugdkampioen te worden. Al met al was het een zeer geslaagd WK en kijken we uit naar het WK volgend jaar in Sneek!

Kijken uit naar ONK in Medemblik
Ook kijken we uit naar het aankomend ONK en met het WK net achter de rug is iedereen al aan het warm lopen voor dit evenement. Het ONK in Medemblik zorgt weer voor een andere dy namiek aangezien dit een van de weinige evenementen is die zich op open water begeeft. Met ook veel georganiseerde gezelligheid op de kant belooft dit weer een evenement te worden die je niet wilt missen! Schrijf je daarom nu in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *